עוגות עוגיות ספירלה אפיה מתכון מתכונים קינוח מטבח
עוגות עוגיות ספירלה אפיה מתכון מתכונים קינוח מטבחIstock

רכיבים:
לבצק:

3 וחצי כוסות קמח
2 ביצים
חבילת מרגרינה 200 גרם
3/4 כוס סוכר
אבקת אפיה

למילוי:

קופסת ממרח תמרים

אופן ההכנה:

לשים את כל החומרים לבצק אחיד. אם הוא יבש ניתן להוסיף מעט מים.

מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. מקמחים משטח ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מורחים על כל עלה ממרח תמרים ומגלגלים לרולדה. חותכים את הרולדה לעוגיות במרווחים של 1/2 ס"מ.

מפזרים את העוגיות בתבנית על נייר אפיה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות 20-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.

מקררים את העוגיות. ניתן לפזר מעל אבקת סוכר.

הערה: ניתן לקרר את הרולדות במקפיא לפני החיתוך במשך כרבע שעה. כשמוציאים מהמקפיא חותכים עיגולים יפים ומשטחים אותם על התבנית. מתקבלות עוגיות יפות וסימטריות. לממהרות ניתן לדלג על שלב זה.