עוגה אפיה אגוזים בוטנים קינוח אפיה ביסקוטי בישקוטי מתכון מתכונים מטבח אפיה אוכל תזונה בריאות בריא פיסטוקי
עוגה אפיה אגוזים בוטנים קינוח אפיה ביסקוטי בישקוטי מתכון מתכונים מטבח אפיה אוכל תזונה בריאות בריא פיסטוקיIstock

רכיבים:

450 גרם קמח 70% מלא 'על המשקל'

200 גרם סוכר קנים

1/2 כפית סודה לשתיה

4 ביצי משק אורגניות

200 גרם מיקס אגוזים 'על המשקל'

100 גרם אגוזי לוז טבעי

אופן ההכנה:

מחממים תנור מראש לחום של 180 מעלות

מערבבים בקערה את החומרים היבשים ללא סוכר ואגוזים

בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר עם הביצים

מאחדים את שתי התערובות לקערה אחת ומוסיפים את האגוזים

יוצרים מהתערובת שתי כיכרות ומניחים בתבנית על נייר אפיה

אופים בחום של 180 מעלות 10-15 דקות עד שהכיכרות מזהיבות מעט

מניחים לקירור מוחלט כשעתיים

פורסים את הכיכרות לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ.

מניחים את הפרוסות בחזרה בתבנית, כשהצד החתוך כלפי מטה. אופים את הפרוסות בחום 120° במשך 30 דקות. 

מצננים ומקררים לפני שמעבירים לקופסא.

ניתן לשמור בקופסא אטומה כשבועיים.

באדיבות "על המשקל" – רשת חנויות לתבלינים, פיצוחים ומוצרי טבע - גבעת שמואל , קרני שומרון, מרכז קניות שער בנימין.