
החומרים (ל-4 מנות)
800 גרם פילה סלמון נקי
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס מיץ לימון
חצי כוס שמן זית
כפית מלח
כפית פלפל שחור טחון
4 תפוחי אדמה גדולים
2 כוסות אפונה ירוקה קפואה
אופן ההכנה
מניחים בכלי עמוק פטרוזיליה, כוסברה, מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל. טוחנים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת חלקה.
פורסים את פילה הסלמון ל-4 פרוסות שוות ומטבלים בתערובת עשבי התיבול. מקלפים את תפוחי האדמה, מניחים בסיר עמוק וממלאים מים. מבשלים על אש קטנה כ-45 דקות, עד לריכוך.
מוסיפים את האפונה הקפואה ומבשלים כ-3 דקות. מסננים ומועכים את התערובת לפירה, מתבלים עם מלח ופלפל.
מכניסים את פילה הסלמון לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-12 דקות. מניחים את פילה הסלמון על הפירה. מומלץ להגיש עם לימון.