סלמון דגים פילה בישול אפיה תבלינים ארוחה מתכון מתכונים מטבח לימון אוכל מזון תזונה
סלמון דגים פילה בישול אפיה תבלינים ארוחה מתכון מתכונים מטבח לימון אוכל מזון תזונהIstock

החומרים (ל-4 מנות)

800 גרם פילה סלמון נקי

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

חצי כוס כוסברה קצוצה

חצי כוס מיץ לימון

חצי כוס שמן זית

כפית מלח

כפית פלפל שחור טחון

4 תפוחי אדמה גדולים

2 כוסות אפונה ירוקה קפואה

אופן ההכנה

מניחים בכלי עמוק פטרוזיליה, כוסברה, מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל. טוחנים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת חלקה.

פורסים את פילה הסלמון ל-4 פרוסות שוות ומטבלים בתערובת עשבי התיבול. מקלפים את תפוחי האדמה, מניחים בסיר עמוק וממלאים מים. מבשלים על אש קטנה כ-45 דקות, עד לריכוך.

מוסיפים את האפונה הקפואה ומבשלים כ-3 דקות. מסננים ומועכים את התערובת לפירה, מתבלים עם מלח ופלפל.

מכניסים את פילה הסלמון לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-12 דקות. מניחים את פילה הסלמון על הפירה. מומלץ להגיש עם לימון.