
רכיבים:
10 פלפלים בינוניים
2 כוסות אורז
חצי קילו בשר טחון
3-4 בצלים בינוניים
פטרוזיליה קצוצה
מיף לימון מלימון אחד
150-200 גרם רסק עגבניות
2 כפות שמן זית
כף סוכר
מלח
פלפל שחור
פפריקה אדומה
אופן ההכנה
מטגנים בצל אחד עם שמן הזית. מוסיפים את הבשר, הפלפל השחור, המלח והפפריקה האדומה לפי הטעם. ממשיכים לטגן ושומרים בצד.
משרים את האורז קצת במים חמימים חצי שעה. מסננים . מוסיפים פטרוזילה ואת הבשר המטוגן. מערבבים הכל ושומרים בצד.
מטגנים 2-3 בצלים בסיר הבישול. מוסיפים את המיץ לימון, סוכר, מלח לפי הטעם , רסק עבניות וכ-2 כוסות מים. ממשיכים לבשל עד רתיחה. בודקים טעמים.
מכינים את הפלפלים:
שוטפים טוב כל פלפל ומורידים את הראש בצורה כזאת שישאר כ"מכסה" אחר כך לפלפל.
מוציאים את הגרעינים ושוטפים טוב בפנים.
ממלאים כל פלפל בתערובת האורז והבשר 3/4 מהפלפל ( כי האורז תופח )
מסדרים את הפלפלים בסיר הבישול על גבי הרוטב עם הבצל שהכנו קודם.
מכסים, מביאים לרתיחה, אחר מנמיכים לאש קטנה למשך שעה וחצי לפחות או עד שרואים שהאורז מוכן בפנים.
אפשר מידי פעם לזלוף מהרוטב לתוך הפלפלים בזמן הבישול.
אופן ההגשה
להגיש חם עם הרוטב בצלים חמוץ מתוק מעל...