תשעת המים
תשעת המיםערוץ 7
רכיבים:
בס"ד
2 כוסות קמח 80% מלא
1 אבקת אפיה
2 כפות גדושות קקאו הולנדי
7 ביצים - להפריד חלמונים וחלבונים
קורט מלח
תמצית וניל או קפה
כוס ורבע סוכר
כוס ורבע מיץ תפוזים
כוס שמן
50 גרם מרגרינה מזולה
100 גרם שוקולד מריר
לציפוי:
ריץ' באריזה קטנה
100 גרם שוקולד מריר
 
אופן ההכנה
להקציף החלבונים, להוסיף קורט מלח ובהדרגה להוסיף 3/4 כוס סוכר עד שיוצא קצף יציב, לא קשה מדי. בינתיים להמיס על אדים (סיר עם מים רותחים ומעליו סיר קטן יותר) 100 גרם שוקולד מריר ומרגרינה. לערבב מדי פעם ולצנן.
בקערה נקיה לערבב היטב החלמונים עם חצי כוס סוכר, תמצית וניל או קפה. להוסיף בזרם דק את השמן.
לערבב בצלחת את הקמח, הקקאו ואבקת האפיה.
להוסיף לסירוגין את תערובת הקמח ואת מיץ התפוזים לתערובת החלמונים, לערבב בעדינות. להוסיף את השוקולד המומס ולערבב בעדינות.
להוסיף את קצף החלבונים לתערובת השוקולד בתנועות קיפול עדינות.
לשמן תבנית חד פעמית בגודל בינוני, להניח נייר אפיה וגם אותו לשמן. לשפוך את כל העיסה לתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש כמה דקות בחום בינוני כ-40 דקות. לבדוק עם קיסם. פטנט שהעוגה לא תצנח - אני לוקחת את התבנית כשהעוגה מוכנה ומטיחה אותה על הרצפה ! כך היא נשארת באותו גובה...
כשהעוגה בתנור להמיס את הריץ' יחד עם השוקולד על אדים. כשהעוגה חמה, לחורר אותה עם מזלג ולשפוך עליה את הקרם החם.
שווה להשקיע. בהצלחה, לכבוד שבת קודש !
אופן ההגשה
להגיש בצלחת נאה, כיד הדמיון הטובה עליכם.