רכיבים: 1 בצל קצוץ 1-2 שיני שום חופן סלרי-עלים קצוץ דק 2 גזרים 5 עגבניות מרוסקות על פומפייה קופסת שימורי שעועית לבנה אפויה ברוטב עגבניות כוס פסטה "ביסלי" או "צדפים" קטנים כף מלח כפית פלפל כפית סוכר כף שטוחה פפריקה אדומה מתוקה 5 כוסות מים רותחים אופן ההכנה אופן ההכנה: לשטוף את העגבניות ולחתוך כל עגבנייה לשני חצאים לרוחב ! לגרד בפומפייה באופן גס. קוצצים את כל שאר הירקות (כמו לסלט דק!) מחממים קצת שמן בסיר גדול.מזהיבים בו את הבצל וכשהבצל זהוב מוסיפים את השום. לערבב דקה ולהוסיף את הסלרי ואת הגזר, לטגן יחד כמה דקות. להוסיף את שאר המצרכים, כולל פסטה. להוסיף כ-4-6 כוסות מים רותחים, תלוי אם אוהבים מרק סמיך. להביא לרתיחה, לכסות את הסיר ולבשל כ-25 דקות. אופן ההגשה להגיש חם חם! ניתן להגשה עם קרוטונים! או לפזר מעל גבינה צהובה מגוררת (ואז המרק כמובן חלבי!) בתיאבון!