שניצלונים קטנים מפתיתי סויה. קצת יותר עבודה מטבעול, הרבה יותר זול. אין לזה טעם של בשר ולא של שניצל טבעול - משהו אחר.
שלומית
תשעת המיםערוץ 7
רכיבים:
200 גר' פתיתי סויה יבשים - אפשר לקנות בחנויות טבע. תבלינים, פרורי לחם ושומשום
אופן ההכנה
משרים את פתיתי הסויה במים למספר שעות, רצוי להחליף את המים למים נקיים באמצע. לשטוף את הפתיתים היטב ולסחוט אותם קצת. לשים בסיר ולכסות במים, להוסיף תבלינים שאתם אוהבים, אני שמה: מלח, פפריקה, פלפל שחור, שום גבישי, חוויג' למרק. לבשל כ-45 דקות. לסנן מהמים ולסחוט (אני שמה אותם במסננת ומועכת כמו פירה, הם גמישים וחוזרים לצורתם). לשים במחבת קצת שמן, פירורי לחם ושומשום, אם הסויה לא מספיק מתובלים, אפשר להוסיף עוד תבלינים למחבת. לשים פתיתי סויה במחבת שיכסו את התחתית בשכבה אחת, לגלגל את הפתיתים בפרורי לחם ולטגן עד שמשחימים קלות.