
מצרכים: 4 חצאי חזה עוף ללא עור ועצמות
מלית
בצל גדול קצוץ גס
3 כפות שמן זית
30 גר' משמשים מיובשים
30 גר' אגסים מיובשים
30 גר' שזיפים מיובשים
30 גר' חצאי שקדים קלופים
חצי כוס ירדן מרלו
מלח ופלפל
רוטב
חצי כוס ירדן מרלו
2 כפות דבש
כף חרדל
מלח
חצי כפית פלפל גרוס
חצי כפית טימין טרי קצוץ או יבש
הכנת המלית
מחממים מחבת עם שמן הזית ומזהיבים בה את הבצל על אש בינונית. מערבבים מידי פעם עד שהבצל רך וזהוב. מוסיפים את הפירות היבשים והיין, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש חזקה עד שרוב הנוזלים מתאדים. מסירים מהאש ובאותה מחבת קולים את חצאי השקדים עד שהם מזהיבים, מוסיפים למלית ומתבלים במלח ופלפל. יוצרים כיס לאורך החזה וממלאים במלית, סוגרים בעזרת קיסמי עץ.
מערבבים את הדבש, החרדל, הפלפל הגרוס והטימין ומורחים על חזה העוף, מתבלים במלח. מניחים את החזות בתבנית בינונית ויוצקים עליהם את היין. מחממים תנור לחום של 220 מעלות וצולים בו את חזות העוף 15-20 דקות עד להזהבה. מוציאים ומצננים מעט.
בינתיים יוצקים את הנוזלים שנותרו בתבנית לסיר קטן ומסמיכים מעט על אש גבוהה. פורסים את החזה לפרוסות ומגישים עם מעט רוטב.
המלצת יין
ירדן מרלו הוא יין אדום יבש, יין עשיר ומורכב בעל נוכחות נעימה שתלווה היטב את מנת חזה העוף החגיגית כמו גם מנות בשרים עשירים כגון טלה צלוי בפטריות. היין התיישן למשך 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.