
רכיבים:
לבצק:
כוס קמח 70%
1/4 כוס שקדים מולבנים טחונים דק
2 כפות סוכר קנים
100 גר’ חמאה/מרגרינה חתוכה לקוביות
6 כפות שמנת מתוקה
קורט מלח
למלית:
תפוחים גדולים או 5-6 תפוחים קטנים
(מומלץ תפוחים ירוקים גרני סמית)
2 כפות מיץ לימון
1/4 כוס שקדים מולבנים טחונים דק
1/4 כוס סוכר קנים
1/2 כפית קינמון טחון
50 גר’ חמאה רכה
לזיגוג:
כף דבש
מים רותחים
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, יחד עם השקדים הטחונים מוסיפים סוכר, מלח וקוביות החמאה ומעבדים במיקסר בעזרת וו גיטרה עד קבלת תערובת פירורים. מוסיפים לאט את השמנת המתוקה עד שהבצק מתגבש. מאחדים בידיים עד לקבלת כדור ומשטחים מעט. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר כשעה.
2. מכינים את המלית: מקלפים את התפוחים, מגלענים ופורסים כל תפוח ל 8 פרוסות, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים על מנת שהתפוחים לא ישחירו.
3. בקערת מיקסר מניחים חמאה, קינמון, סוכר קנים ושקדים טחונים ומעבדים עד קבלת מרקם משחתי.
4. מחממים תנור לחום 200 מעלות.
5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס”מ, מעבירים לנייר אפייה. את המלית מורחים ע”ג הבצק ומשאירים שוליים של כ 3-4 ס”מ.
6. על המלית מניחים בצורה מסודרת את התפוחים הפרוסים (ניתן לפזר מעל התפוחים מעט סוכר או קינמון) את שולי הבצק מניחים על התפוחים.
7. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כחצי שעה עד שהבצק מזהיב.
8. בינתיים, מכינים את הזיגוג: בקערית קטנה ממיסים את הדבש עם המים הרותחים ומערבבים היטב.
9. לאחר שהפאי הצטנן מעט, מברישים בזהירות בעזרת מברשת את התפוחים ואת שולי הבצק.
10 . מומלץ להגיש לצד כדור גלידת וניל. בתיאבון
באדיבות על המשקל - חנות מוצרי טבע תבלינים ופיצוחים - מרכז קניות שער בנימין,גבעת שמואל קניון הגבעה וקרני שומרון.