
רכיבים:
100 גרם דג סלמון נקי מעור ועצמות
(ניתן גם להחליף בטונה אדומה, אינטיאס, או לוקוס).
1 כף פטרוזיליה קצוצה.
20 עגבניות שרי חתוכות לרבעים.
1 גבעול סלרי.
1/2 בצל סגול קטן קצוץ.
3 כפות שמן.
מיץ מחצי לימון.
מלח לפי הטעם.
אופן ההכנה:
חותכים את הסלמון לקוביות קטנות.
קוצצים את הסלרי לטבעות קטנות (מוסיפים לפי הטעם, כמה שאוהבים).
מערבבים בקערה: דג, סלרי, פטרוזיליה, בצל, ועגבניות.
תיבול
מתחילים עם הלימון, מוסיפים מלח ומערבבים.
לאחר מכן, מוסיפים את שמן הזית, טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.
מסדרים על צלחת יפה ומגישים מיד.
הערה חשובה: בשלב התיבול חשוב להקפיד על סדר הפעולות!
אם מתחילים עם השמן הוא עוטף את הדג (כמו ציפוי), ולא מאפשר למלח
וללימון לעשות את שלהם.
אם לא מגישים מיד, ניתן להכין הכל ללא תיבול, ורגע לפני ההגשה להוסיף
את מיץ הלימון, המלח ושמן הזית.