פונדו
פונדושמרית
 חומרים (ל-25 יחידות) לבצק:

כ-3 ½ כוסות קמח (1/2 ק"ג)

½ שקית או ½ קוביית שמרית (25 גרם)

4 כפות גדושות סוכר (80 גרם)

¾ כוס + 2 כפות חלב (200 מ"ל)

2 ביצים (גודל M)

½ כפית מלח (5 גרם)

גרידא מתפוז אחד

5 כפות חמאה (80 גרם)

לפונדו - רוטב שוקולד: 

150 גרם שוקולד מריר

2/3 מיכל שמנת מתוקה (150 מ"ל)

1 כף חמאה (20 גרם)

תוספות (לפי בחירה)

אגוזי פקאן סיני שבורים גס, סוכריות צבעוניות, שבבי שוקולד, קוקוס.

אופן ההכנה:

לבצק :

שמים בקערת מערבל את החלב, הסוכר והשמרים ומערבבים בעזרת וו הגיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את שאר החומרים, למעט המלח, ולשים בעזרת וו הלישה 5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את המלח ולשים במהירות גבוהה כ-4 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

את גוש הבצק מניחים בקערה,עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומשהים בערך 30 דקות.

יוצרים כ-45 כדורים בגודל של כדורי פינג פונג (במשקל כ-20 גרם כל אחד). מניחים את הכדוריםעל תבנית משומנת במרווחים, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

לטיגון:

מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק (3 ס"מ עומק שמן לפחות) ומטגנים את הסופגניות כדקה וחצי מכל צד עד להזהבה. מסננים מהשמן,

נועצים בקיסמים ומניחים בקערה לצד קערת השוקולד (קערת פונדו).

לרוטב שוקולד:

מרתיחים בסיר קטן את השמנת ומסירים מהלהבה מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת רוטב אחיד.

להגשה:

מכינים קעריות עם הציפויים השונים לפי בחירתכם ומניחים לצד הסופגניות ורוטב השוקולד.

טובלים כל סופגנייה ברוטב ואח"כ בציפוי הנבחר.

באדיבות שמרית