טטאמי סלמון
טטאמי סלמוןראסקה

רכיבים (ל-2 סועדים):

150 גר' סלמון טרי חתוך לקוביות אחידות

5 זיתי טאסוס ללא הגלעין

2 עגבניות בינוניות

אבוקדו חתוך לקוביות אחידות

מיץ מלימון אחד

מלח אטלנטי (מלח שולחני, מומלץ פחות)

שמן שומשום (לזילוף, לא חובה)

חופן כוסברה

לאורז:

כוס אורז עגול לסושי

כוס וחצי מים רותחים

100 מל חומץ 5% או חומץ אורז

50 גרם סוכר

כפית מלח

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת האורז: שוטפים היטב את האורז עד שהמים מקבלים גוון שקוף, מאדים אותו עם מים בסיר מכוסה, על אש נמוכה למשך 15 דק'. בזמן הזה מערבבים בקערה את הסוכר, החומץ והמלח עד שאין משקעים של הסוכר. מוסיפים את כל המרינדה לתוך הסיר ומערבבים בעדינות כך שכל האורז יקבל את הטעמים של המרינדה.

לסלט הסלמון: פורסים את העגבניות לרבעים ובעזרת סכין חדה מוציאים את הקליפה ואת הגרעינים (החלק הרטוב של העגבנייה). חותכים את תכולת העגבנייה לקוביות. מערבבים בקערה את כל החומרים עד שהסלמון מקבל צבע ורדרד לבנבן מהכבישה של הלימון והמלח.

לצילוח: על צלחת עגולה מניחים אורז פושר (בטמפרטורת החדר), מעליו מסדרים את הסלט כך שיכסה את כל האורז ומניחים מעל חופן כוסברה.

באדיבות ראסקה, בהשגחת הרבנות פ"ת (כשרות רגילה), רחוב הסיבים 18, קרית מטלון, פתח תקווה