
רכיבים:
60 גרם סלמון מעושן פרוס דק
שקית גבינת מוצרלה מגורדת
אבוקדו פרוס לפרוסות בעזרת קולפן
כרישה קצוצה דק דק (שיערות)
מעט מיונז מתובל בצ'ילי חריף ומעט שום כתוש.
לאורז:
כוס אורז עגול (לסושי)
כוס וחצי מים רותחים
50 מ"ל חומץ 5%
כף סוכר
קורט מלח
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת האורז: שוטפים היטב את האורז עד שהמים מקבלים גוון שקוף, מאדים אותו עם מים בסיר מכוסה על אש נמוכה למשך 15 דק'. בזמן הזה מערבבים בקערה את הסוכר, החומץ והמלח עד שאין משקעים של הסוכר. מוסיפים את כל המרינדה לתוך הסיר, מערבבים בעדינות כך שכל האורז יקבל את הטעמים של המרינדה ומשהים עד שמתקרר. (טמפרטורת החדר)
מניחים עיגולים קטנים ושטוחים של האורז על תבנית אפיה ומעל כל עיגול: מעט מיונז, אבוקדו, סלמון, מוצרלה ומל את שיערות הכרישה.
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ- 8 דקות עד להקרמה.
כדאי להתאפק ולא לאכול מיד, כי הגבינה לוהטת!
באדיבות ראסקה, בהשגחת הרבנות פ"ת (כשרות רגילה), רחוב הסיבים 18, קרית מטלון, פתח תקווה.