קטנות ומטריפות
קטנות ומטריפותיח"צ
רכיבים:
לקציצות: (בערך 14 קציצות)

1/2 קילו הודו טחון

רבע כוס קמח מצה

שמן זית

א. מרק עוף

פלפל שחור

מלח

פפריקה מתוקה

פטרוזיליה קצוצה



לרוטב:

בצל בינוני קצוץ

עגבניות מרוסקות 800 ג' בשימורים

2 שיני שום חצויות

1-2 גמבות חתוכות לרצועות

4 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים

2-3 כוסות מים

א. מרק עוף

פלפל שחור גרוס

מלח

 
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים לקציצות יחד. יוצרים קציצות ומניחים בתבנית משומנת ולתנור 180 מעלות 15 דקות כל צד (יכול להשתנות מתנור לתנור)



הכנת הרוטב:

מטגנים את הבצל, מוסיפים את הגמבות לאידוי עוד 2 דקות. מוסיפים את העגבניות עם התבלינים והשום, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

לאחר הרתיחה מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל על אש בינונית-נמוכה עד שהם מתרככים. מוסיפים את הקציצות האפויות לרוטב לרבע שעה נוספות.

 
אופן ההגשה
אפשר להגיש עם אורז לבן או פשוט עם חלה טובה של שבת כי הרוטב ממש נפלא.