שושני גבינה
שושני גבינהשמרית

רכיבים  ל-25 מיני שושנים:

 1/23 כוסות קמח (500 גרם)

1/2 שקית או 1/2 קובייה של שמרית

1/2 שקית משפר אפיה

100 גרם חמאה רכה

שקית סוכר וניל

2 ביצים גודל L

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

3/4 כוס חלב (180 מ"ל)

קורט מלח

רכיבים למלית:

500 גרם גבינה לבנה יבשה (למשל "טוב טעם")

ביצה 1 גודל L

2 כפות קורנפלור או קמח

כף גדולה של חמאה מומסת (20 גרם)

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

2 כפיות תמצית וניל

גרידה מלימון אחד

1 כוס צימוקים בהירים קטנים (100 גרם)

למריחה ולקישוט:

ביצה טרופה, סוכר לבן, אבקת סוכר.

אופן ההכנה:

1: מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק, פרט לחמאה, מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה ולשים עד לקבלת בצק רך וקטיפתי. משהים מכוסה במקרר (לפחות שעה).

2: בקערה נוספת, מערבבים את חומרי המלית, ללא הצימוקים, לתערובת אחידה.

3: מחלקים את הבצק ל-2, מרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ, מורחים חצי מתערובת המלית ומפזרים את הצימוקים. מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.

4: משכיבים את הפרוסות עם מרווחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומתפיחים מכוסה כ-30 דקות במקום חמים. מברישים בעדינות בביצה טרופה ומפזרים סוכר לבן.

אופים בתנור שחומם מראש ל- °C170 עד 15 דקות לקבלת גוון זהוב.

5: מפזרים אבקת סוכר.