לזניה עגבניות וגבינה
לזניה עגבניות וגבינהצילום: iStock

רכיבים:

לרוטב הראשון - פטריות:

חצי חבילת חמאה
בצל קצוץ
1 שמנת לבישול
קופסת פטריות
מעט חלב
1-2 כפות קמח

לרוטב השני - עגבניות:
שום ובצל קצוצים
2-3 עגבניות מרוסקות היטב
2 כפות רסק
מלח
פלפל
אורגנו
מעט טימין
מעט שמן לטיגון


גבינה צהובה מגורדת
עלי לזניה

אופן ההכנה

מכינים בשני סירים את שני הרטבים. שמים בתבנית שכבה של עלי לזניה, מעליה שכבה של רוטב פטריות, מעליה שכבה של רוטב עגבניות, מעל זה גבינה צהובה. כך עושים 3 פעמים ומסיימים עם גבינה צהובה למעלה. אופים בתנור שחומם מראש כ20 דקות. כדאי באמצע האפיה לכסות בנייר כסף כדי שהגבינה הצהובה לא תתקשה.

___
מטעמי בריאות, לא חובה לשים שכבה של גיבנה צהובה, כמו כן אפשר להוריד בכמות החמאה.