
רכיבים:
בצק פריך:2 כוסות קמח, 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות, 1 ביצה, 1כפית שטוחה מלח, 3כפות מים קרים
מלית:
1 שקית תרד טרי(200גרם) 2 כפות שמן זית, 1 גליל גבינת עיזים (אוכל גבינת עיזים אחרת) חתוך 1 מיכל שמנת מתוקה, 2ביצים,2שיני שום קצוצות, מלח ופלפל
אופן ההכנה
מערבבים את הקמח,חמאה,ביצה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית,מוסיפים 2 כפות מים ואם העיסה עדיין פירורית מוסיפים כף נוספת מרפדים בבצק תבנית אפיה( אני לא מרדדת אני בוצעת חתיכות ומרפדת את התבנית)שמים במקרר לשעה ואז אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15 דקות.מלית:במחבת מחממים שמן זית ומאדים את התרד 5 דקות עד לריכוך,וסוחטים היטב את הנוזלים קוצצים גס ומעבירים לקערה מוסיפים אליה את שאר המרכיבים יוצקים את התערובת על הבסיס האפוי ואופים 30-35 דקות עד שהקיש זהוב. בתאבון