משהו משהו
משהו משהושרה

רכיבים:

כוס וחצי קמח
קורט מלח
קורט סוכר
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
4 כפות מים קרים
המלית -
300 גרם עלי תרד
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
שלושת רבעי כוס שמנת מתוקה של טרה 38%
שלושת רבעי כוס חלב
מעט פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
מלח - תלוי במליחות הבולגרית
3 ביצים

אופן ההכנה

קודם ליצור את הבצק - לערבב בקערה את הקמח, המלח, הסוכר וחתיכות החמאה.
להוסיף לסירוגין את המים וליצור בצק. לעטוף אותו בנייר אלומיניום ולצנן
כחצי שעה במקרר.
בינתיים לשטוף את התרד,לסנן מעט מהמים ולהכניס למחבת עם מכסה על אש
בינונית ולאדות אותו כ- 3-4 דקות. לשפוך אותו שוב למסננת ולקרר. לערבב
בקערה את הגבינה המלוחה, הגבינה הצהובה, שממנה להפריש בצד מעט גבינה
בשביל הציפוי, הביצים, השמנת, החלב , אגוז מוסקט, פלפל שחור ומלח לפי
הצורך. לסחוט טוב טוב את התרד ולהוסיף למלית.
להוציא את הבצק מהמקרר ולפרוס אותו עם מעט קמח בעזרת האצבעות בפיירקס
אובלי. לשפוך את המלית על הבצק ולשטח.לפזר מעט מהגבינה הצהובה ששמרנו
בצד. לאפות בתנור מחומם מראש, ב- 180 מעלות כ- 40 דקות. בתיאבון!!!

אופן ההגשה

לפרוס לפרוסות לפי מספר הסועדים ולהגיש!!!