
רכיבים:
4 חזות עוף ללא עור ועצם, חתוכים לקוביות2-3 כפות קמח מתובל במלח שום ומפולפל שחור
1 קופסת שימורי רסק עגבניות + 2 כוסות מים
2 קוביות שום כתוש קפוא או טרי + 2 כפות עלי בזיליקום יבשים
מלח ופלפל לתוספת טעם (או 2 כפות שטוחות אבקת מרק עוף)
מעט שמן לטיגון מהיר עד להלבנת העוף
אופן ההכנה
שימי את הקמח המתובל במלח ופלפל בשקית ניילון, הכניסי את קוביות העף, סרגי ונערי היטב כך שהעוף כולו מקומח קלות. חממי את השמן במחבת, והלביני בו את קוביות העוף, תוך כדי ערבוב, כדי שלא ידבק, ולא יתייבש,עד שמרבית העוף הלבין. העבירי לסיר/כלי חסין אש עמוק והניחי בצד.
ערבבי את רסק העגבניות, מים, שום ובזיליקום ואבקת המרק/מלח ופלפל וצקי מעל קוביות העוף, כך שיהיה מכוסה בנוזלים. כסי והכניסי לתנור, בחום בינוני 180 מעלות, למשך 45 - 55 דקות.
* ליתר עידון, אפשר להוסיף יין אדום לרוטב העגבניות, 10 דקות לפני סיום הבישול בתנור
אופן ההגשה
הגישי חם עם אורז לבן או פסטה.שאריות אם נשארות, אפשר להקפיא ולחמם במועד מאוחר יותר