
רכיבים:
1/2 כוס שמן
1 כוס מים
1 כוס קמח מצה
1 כף סוכר
4 ביצים
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות.
בסיר מחממים את השמן, המים והמלח.
כשהמים רותחים, מוסיפים את קמח המצה ובוחשים היטב בכף עץ.
כשהתערובת הופכת דביקה, מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר.
כשהתערובת פושרת, מוסיפים את הסוכר ואחר כך את הביצים זו אחר זו.
בוחשים היטב לאחר כל ביצה.
משמנים את תבנית השקעים ומכניסים לתנור ל - 5 דקות.
יוצקים את התערובת לשקעים.
אופים 20 דקות, מנמיכים ל - 160 מעלות לעוד 20 דקות.
ניתן להכין כמות כפולה ואז יוצקים ל - 2 תבניות.
האפייה כולה נעשית ב - 180 מעלות. לאחר 20 דקות משנים את מיקום התבניות (העליונה לתחתונה ולהפך) לעוד 20 דקות.
אם אין תבנית שקעים, ניתן ליצור כדורים בידים לחות ולהניח בתבנית רגילה.
כשהלחמניות מתקררות, יש לשים אותן בקופסה סגורה או בשקית נילון.
אופן ההגשה:
ניתן לאכול את הלחמניות כמו שהן או לחילופין למרוח בממרח שוקולד או חמאה.