
רכיבים:
340 גר' שוקולד מריר
225 גר' חמאה
5 ביצים
0.5 כוס מים
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים יחד עם מאה גרם סוכר עד לקבלת קצף יציב.
מחממים את המים ויתרת הסוכר עד שהסוכר נמס לחלוטין.
ממיסים את השוקולד יחד עם החמאה במיקרו או באמבט מרי ומוסיפים לו את סירופ הסוכר. מערבבים. מוספים תך ערבוב את קצף הביצים עד שנוצר קרם חלק.
משמנים תבנית עגולה (24) ומעבירים לתוכה את הקרם. מניחים את התבנית בתוך תבנית תנור גדולה ובתוכה מים חמים (בן מרי) ואופים חצי שעה בתנור שחומם ל- 150 מעלות.
מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לה הצטנן. כשמגיעה לטמפרטורת החדר מעבירים אותה למקפיא.
אופן ההגשה:
את העוגה מוציאים מהתבנית במצבה הקפוא ומניחים בצלחת הגשה. מניחים לה להפשיר באיטיות. בוזקים אבקת סוכר. אפשר להגיש גם עם קרם שוקולד או קרם וניל (ראו מתכונים).