נכנסים לפשטידה
נכנסים לפשטידהThinkstock

רכיבים:

2 תפוחי אדמה, 1/2 ק"ג בשר טחון, 4 כפות קמח מצה, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, כורכום, שום, צרור פטרוזיליה קצוצה, בצל, ביצה טרופה.

אופן ההכנה:

לבשל 2 תפ"א ולמעוך לפירה. להוסיף מלח, פלפל וארבע כפות קמח מצה, שן שום קצוצה ומעט פטרוזיליה קצוצה.
לטגן בצל קצוץ ולהוסיף בשר טחון. לתבל במלח, פלפל, פפריקה, כורכום, שום וצרור פטרוזיליה קצוצה. לטגן עד שהבשר משנה את צבעו.
לעשות מהפירה כדורים, ליצור חור באמצע ולמלא במעט בשר טחון. לגלגל לכדור או לאליפסה. לשים במקרר לחצי שעה. לטבול כל קובה בביצה טרופה ולטגן בשמן עמוק.

אופן ההגשה:

ניתן להגיש עם סלט ירוק וסלט עגבניות חם..