
רכיבים:
450 גרם פסטה פטוצ'יני
115 גרם חמאה חתוכה לקוביות
250 מ"ל שמנת מתוקה
75 גרם גבינת פרמזן, מגוררת (להשאיר עוד גבינה מגוררת בצד להגשה)
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מביאים סיר גדול של מים עם קצת מלח לרתיחה, ומוסיפים את הפסטה. מבשלים במשך 10-12 דקות, או עד שהפסטה "אל דנטה" (מבושלת אך עדיין קשה כשנוגסים בה). מסננים היטב, מחזירים לסיר ומכסים כדי לשמור על החום.
בסיר גדול נפרד ממיסים את החמאה ואז מוסיפים את השמנת המתוקה. מחממים עד שהשמנת חמה, אך לא רותחת. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את הפסטה ואת גבינת הפרמזן ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל, מקפיצים קלות את הפסטנ כדי שתהיה מכוסה ברוטב, מפזרים למעלה תלתלי פרמזן ומגישים מיד.
רוצים להכין ארוחות בקלות?
המתכון הנפלא הזה הוא אחד מתוך מתכונים רבים בספר "מתכונים ב-30 דקות" בהוצאת דני ספרים.
הספר הוא חלק מסדרת בישול יומיומי ותוכלו למצוא בו תמצאו מתכונים רבים מעוררי תיאבון וקלים להכנה, החל מסלטים רעננים ומנות ראשונות מגרות דרך תבשילים חמים וביתיים של אורז ופסטה, עוף ובשר, וכלה בקינוחים מתוקים.
בעזרת שלבי הכנה פשוטים ובהירים להכנה תוכלו גם אתם להוציא תחת ידכם מנות קלות ומהירות.
לצד כל מתכון מקרא סימנים שעוזר לדעת את זמני ההכנה, לכמה אנשים מיועד המתכון ופרטים נוספים.