גם לרגישים לגלוטן
גם לרגישים לגלוטןעל המשקל

רכיבים:

לבצק:

130 גרם מרגרינה מומסת
5 כפות סוכר
1 ביצה אחת
2 כוסות קמח רגיל+שקית אבקת אפיה או 2 כוסות קמח תופח.
למלית: 1 קצפת ריץ' צמחית
רבע כוס סוכר
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
750 גרם גבינה 5%

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל180 מעלות. את כל מרכיבי הבצק לערבב ביחד ביד בקערה. את רוב הבצק להשטיח על תבנית רגילה לעוגה וחלק קטן מהבצק להשטיח על תבנית קטנה. לאפות את הבצק בחום בינוני עד שישחים.להוציא מהתנור ולקרר.

הכנת המלית: להקציף את הריץ הצמחי עם 1/4 כוס סוכר. לשפוך בהדרגה את הסוכר. להוסיף  1 חבילה אינסטנט פודינג ו750 גרם גבינה בתנועות עטיפה כדי שלא ישבר הקצף. לשפוך את מלית הגבינה  על תבנית הבצק הגדולה שהבצק לא חם. לפורר את הבצק כשהוא לא חם מהתבנית הקטנה לפירורים ולפזר על המלית. לשים במקרר לכמה שעות.

אופן ההגשה:

לחתוך לריבועים ולהגיש לכל אחד. אפשר גם להכין את רוב הבצק בתבנית עגולה ולחתוך מנות משולשים.

שלחו למדור המתכונים בערוץ 7 את המתכון המיוחד שלכם ותוכלו לזכות בארוחה זוגית במסעדה.

המתכונים המוצלחים ביותר יזכו בשוברים לארוחה זוגית במסעדת 'סומסה' ברמת גן, 'בלאק' מהדרין בקניון מלחה בירושלים, ומסעדת 'אנטריקוט' בתל אביב.