רכיבים:
לבצק :
חצי ק"ג קמח
2 כפיות שמרים יבשים
כפית סוכר
כפית מלח
3 כפות שמן זית
1.3 כוסות מים פושרים
ביצה למריחה
שומשום
למלית:
בצל גדול
שמן לטיגון
200 גרם גבינה צהובה
100 גרם גבינה בולגרית
כף קוטג' 5%
4 כפות פטריות שמפיניון חתוכות .
מעט בזיליקום יבש
מלח ופלפל
ניתן לשנות את כמות הגבינות לפי הטעם .
אופן ההכנה:
לבצק :
מניחים בקערה את הקמח . יוצרים גומה ומניחים בה את השמרים ומכסים בקמח . בגומה נוספת מניחים את המלח ומכסים בקמח . מפזרים את הסוכר והשמן .
מוסיפים את המים ולשים את כל החומרים יחד מספר דקות על שיש מקומח. (הבצק צריך להיות טיפה דביק ) .
מניחים את הבצק בקערה ומכסים . להניח את הקערה במקום נעים כ 40 דקות .
בינתיים נכין את המלית.
הכנת המלית :
נחתוך את הבצל לחצאי עיגולים דקים ונטגן עד להזהבתו . נוסיף לטיגון קל את הפטריות ונכבה את האש אחרי מספר דקות .
נוסיף את הגבינות המלח הבזיליקום והפלפל ונערבב .
חיבור הבצק והמלית :
נקרוץ 7 - 8 עיגולים מהבצק ונרדד כל עיגול .נניח על חצי מהעיגול כף מהמלית ונסגור את העיגול . בעזרת שיני מזלג נהדק את הקצוות של המאפה .
נמרח ביצה טרופה ונפזר שומשום לקישוט .
להכניס לתנור שחומו 200 מעלות עד להשחמה (כ - 25 דקות ) .
אופן ההגשה:
נגיש חם . טעים מאוד עם רטבים כמו אלף האיים אך מצוין גם ללא שום תוספ.