גבינה ושוקולד
גבינה ושוקולדistockphoto

רכיבים:

לבסיס:
150 ג' פירורי בסקוויט
25 ג' שוקולד מריר, מגורר או מרוסק לפירורים עדינים
90 ג' חמאה מומסת.

לקרם המסקרפונה:
1 מיכל שמנת לקצפת
500 ג' מסקרפונה בטמפרטורת החדר
3\2 כוס סוכר דק
3 כפות קפה שחור חריף, מצונן
2כפות ליקר קפה (אפשר לוותר)
100 ג' שוקולד משובח או מריר או חלב, מגורר או מרוסק לפירורים עדינים
אבקת קקאו לעיטור.
תבנית עגולה קפיצית בקוטר 26-24 ס"מ

אופן ההכנה:

להכנת הבסיס:
מערבבים את פירורי הבסקוויט עם השוקולד המגורר בקערה בינונית. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים כדי להרטיב את הפירורים. מהדקים את תערובת הפירורים לתחתית התבנית בשכבה אחידה. אופים את בסיס הפירורים במרכז התנור במשך 10-12 דקות. מוציאים ומצננים לגמרי.


להכנת קרם המסקרפונה:
מקציפים את השמנת בקערה בינונית לקצפת יציבה אך לא קשה מדי. בקערה גדולה, טורפים יחד מסקרפונה, סוכר, קפה וליקר עד שכל הסוכר נמס והתערובת חלקה לגמרי. מוסיפים לקערה את פירורי השוקולד ואת הקצפת ומבליעים אותם לתוך הקרם בתנועות קיפול.
מעבירים את הקרם לתבנית ומיישרים את פניו בכף. מקררים במשך לילה לפחות, עד שהקרם מתקשה והבסיס סופג לחות ומתרכך מעט.

אופן ההגשה:

לפני ההגשה, מעבירים סכין חדה בין שולי העוגה לדפנות התבנית ומשחררים בזהירות את מסגרת התבנית. מנפים מעט אבקת קקאו על הטירמיסו ופורסים למנות.