מאפה גבינות
מאפה גבינותאילת השחר פחימה

רכיבים:

מכוס קמח אחת מקבלים בערך כ- 40 כיסונים.

4-5 כוסות קמח מנופה
2-3 ביצים שלימות
קורט מלח
מעט מים מהברז, הבצק צריך להיות כמו בצק של איטריות.
750
 גר' גבינת כנען לבנה אחרי שסיננו ממנה את המים שיש בה
3/4 כוס סוכר
מעט קורנפלור או קמח כדי לספוג את הלחות של הגבינה
אפשר להוסיף צימוקים. אפשר להכינם גם כשהם לא

על כל כוס קמח שמים ביצה אחת, בערך 1/3 כוס מים מעט מלח, חבילת גבינת כבען.

אופן ההכנה:

לשים את חומרי הבצק במיקסר או ביד עד שמקבלים גוש חלק והבצק לא נדבק לידים. מרדדים אותו במערוך שיהיה דק כמו איטריות. עם כוס של תה יוצרים עגולים במרכז כל עיגול שמים מעט מהמלית.
סוגרים את העגול לחצי כמו חצי ירח ומדביקים את הקצוות עם האצבעות חזק כדי  שלא יתפרקו בבישול.
מרתיחים בסיר חלבי הרבה מים עם מלח, כשהמים רותחים מכניסים את הכיסונים, כשהם עולים לראש הסיר מוציאים עם מסננת ושטפים במים קרים את העמילן שדבק בהם מהקמח שעל השולחן. משאירים במסננת עד שכל המים ירדו מהם.

אופן ההגשה:

יש שתי אפשרויות של הגשה. 1)משמנים אותם עם מעט חמאה כדי שלא ידבקו אחת לשניה שמים מעליהם מעט שמנת ובתאבון. 2)שמים חמאה במחבת עם טיפת סוכר ומטגנים את הכיסונים בשני הצדדים ובתאבון