רכיבים:
חבילת עלי בצק פילו
100 גרם חמאה מומסת
150 גרם גבינת פרמזן (אם לא אוהבים אז צהובה)
150 גרם גבינה בולגרית מעודנת
150גרם גבינת "טוב טעם"
1 ביצה
נענע/אורגנו טרי (מי שלא מתחבר יכול לוותר)
קצאח/ שומשום שחור
לרוטב- 2 כפות טחינה גולמית
2 כפות סילאן
כף שמן
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מפשירים את עלי הפילו.
מערבבים את כל הגבינות יחד עם הביצה לבלילה גושית.
חותכים כל עלה פילו ל-4, מברישים בחמאה ומגלגלים בעדינות עם הכנסת הקצוות פנימה (-כמו בבלינצס, צורת מעטפה) מברישים כל עלה מלמעלה עם חמאה ומפזרים מעל מעט קצאח
מכינים את הרוטב-
טורפים יחד את כל החומרים. נותנים לטחינה 2 דק' להתייצבות..
אופים בחום של 180 כ-15 דק' עד שמזהיב.
אופן ההגשה
אם אתם ממש אוהבים רוטב ומכינים לכל אחד מנה אישית- שלולית של רוטה ועליה 2 גליליות..
אם אתם יותר בקטע של להגיש כחלק ממנה להרבה סועדים אפשר לרכז את כל הגליליות בצלחת הגשה עם קערית רוטב ליד.