קטנות ומטריפות
קטנות ומטריפותistockphoto

רכיבים:

לתחתית: 170 גרם קמח
4 כפות סוכר
שלושת רבעי כפית אבקת אפיה
100 גרם חמאה או מחמאה
1 ביצה
קורט מלח
מלית: חצי ק"ג גבינה
2 שמנת מתוקה
כוס סוכר
כוס מים
20 גרם ג'לטין
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

לתחתית העוגה: לערבב את חומרי הבצק. לשטח על תבנית מס' 16. לדקור במזלג ולאפות ב 170 מעלות. להוציא לפני שמשחים.
מלית: להשרות ג'לטין במים ולערבב עד שנמס.
להקציף את השמנת מתוקה עם הסוכר.לערבב את הגבינה עם הג'לטין  ותמצית וניל ולהוסיף לשמנת. לצקת את הבלילה על המאפה ולהקפיא במשך 4-6 שעות. כשהבלילה מתיצבת לפזר תערובת של אוכמניות או פרות יער.

אופן ההגשה:

העוגה שמתקבלת יפהפיה. לחתוך למשולשים ולהגיש בצלחות אישיות.