רכיבים:
1/2 1 ק”ג גבינה לבנה 5% שומן
1/4 1 כוסות סוכר (250 גרם)
6 ביצים
1 חב’ אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
1/4 כוס קמח (40 גרם)
1/4 כוס קורנפלור (60 גרם)
1 כוס צימוקים (רק אם רוצים-150 גרם) - לא מומלץ:)
להגשה:
סירופ מייפל / שוקולד / דבש ועוד...
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור (ליצירת סביבה עשירה באדים).
בקערה גדולה טורפים גבינה וסוכר ומניחים בצד ל-5 דקות עד שהסוכר נמס. טורפים פנימה (לא מקציפים!) ביצים.
מעבירים כשליש מהתערובת לקערה קטנה יותר. מוסיפים (לקערה הקטנה) אינסטנט פודינג, קמח וקורנפלור. טורפים היטב עד שכל הגושים נעלמים. מחזירים את התערובת מהקערה הקטנה לגדולה ומערבבים. מערבבים פנימה צימוקים, אם רוצים.
מוזגים את תערובת הגבינה לתבנית משומנת ואופים כשעה ורבע, עד שהעוגה תפוחה בשוליים ויציבה כמעט לגמרי (מעט רוטטת כשמזיזים את התבנית). העוגה אמורה להישאר בהירה (רק מתחילה להזהיב).
מצננים מעט עד שהעוגה חוזרת לנפחה המקורי ומתייצבת מספיק כדי לאפשר חיתוך (בין 10 דקות לחצי שעה, לפי הסבלנות שלכם) ופורסים לריבועים / מלבנים.
אופן ההגשה:
מקשטים בסירופ ומגישים... (ניתן לקרר במקרר ורק לאחר מכן להגיש - נשמר 3 ימים מקסימום... - אם העוגה עטופה טוב בנייר כסף!!!)