קטנות ומטריפות
קטנות ומטריפותיח"צ

רכיבים:

בשר טחון, בצל, גמבה, קישוא, סלרי, סילאן, פרורי לחם ותבלינים.

אופן ההכנה:

לקציצות: חצי קג' בשר טחון בקערה. מוסיפים לבשר תפוח אדמה וקישוא ומגרדים בגירוד הכי קטן. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה מעט פירורי לחם, מלח, כורכום, פפריקה, פלפל שחור. יוצרים עיגולים קטנים ומטגנים טיגון קל במחבת עם שמן בגובה רגיל.  

לרוטב: חותכים רצועות דקות של בצל, גמבה ומקלות סלרי- ומטגנים עד שהם מזהיבים, מוסיפים לטיגון מים, כף סילאן ואפשר אם רוצים להוסיף גם רצועות חזה עוף, את הקציצות לאחר הטיגון מוסיפים לרוטב כשהוא רותח ומתבלים במלח, פלפל, קינמון, פפריקה וכורכום. קוצצים מעל את עלי הסלרי ומבשלים במשך שעה על אש נמוכה עד שהנוזלים מתאדים.
בתאבון!!!

אופן ההגשה:

מגישים לצד אורז עם ירקות.