רכיבים:
מתאים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
לתחתית:
כוס וחצי קמח, 5 כפות סוכר, 1 חלמון, 1 כפית קליפת לימון.
למלית: 500 גרם גבינה חלקה 5%, 4 חלמונים, 1/3 כוס קמח, 1/3 כוס קורנפלור, 1 כפית תמצית וניל, 1 מיכל שמנת חמוצה, 1 כוס סוכר ו5 חלבונים.
אופן ההכנה:
הכנת התחתית: שמים את הקמח בקערה. מפוררים את המרגרינה לחתיכות קטנות ומוסיפים קמח. מערבבים היטב, מוסיפים סוכר,חלבון וקליפת לימון. מערבבים שנית. שוטחים את הבצק על התבנית ומהדקים כך שיהיה שווה. אופים בתור בחום בינוני כ10 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים עד שמכינים את מלית הגבינה.
הכנת המלית:
שמים בקערה את הגבינה,חלמונים,קמח,הקורנפלור, תמצית הוניל, השנת וחצי כוס סוכר. מערבבים היטב עד שתיווצר עיסה חלקה. מקציפים את החלבונים עד שיווצר קצף. מוסיפים בהדרגה את הסוכר שנותר וממשיכים להקציף עד שיווצר קצף יציב ונוקשה. מקפלים את הקצף לתוך הגבינה. משתמשים במיץ ומעבדים בעדינות כדי לא לשבור את הקצף. יוצקים את הגבינה לתבנית ואופים בחום בינוני בשליש התחתון של התנור במשך שעה עד שעה ורבע עד שפני העוגה מזהיבים ומשחימים. מצננים בתנור כ30 דקות. מצננים במקרר מספר שעות לפני ההגשה.
אופן ההגשה:
על מגש/צלחת שטוחה, וחותכים לפרוסות.
בתיאבון וחג שמח!