גלידה
גלידהMicrosoft

רכיבים:

שלש ביצים XL
קמצוץ מלח
כוס סוכר
סוכריות צבעוניות
גלידה איכותית חלבית/פרווה
שמנת מתוקה חלבית/פרווה לקצפת
סירופ מייפל/שוקולד

אופן ההכנה:

מפרידים את החלבונים (את החלמונים שומרים למתכון אחר או לחביתה)
מקציפים במהירות גבוהה
כשהקצף מתחיל להיות יציב מוסיפים קמצוץ מלח
מוסיפים בזהירות ובאיטיות מירבית את כוס הסוכר עד שהקצף יציב וקשה.
(ניתן להוסיף צבע מאכל בשלב זה)
ממלאים בזהירות צנטר (מזלף), אם אין אפשר להשתמש בשקית רגילה ולחורר בה חור קטן.
יוצרים עם התערובת על גבי ניר אפייה בתבנית סלסלאות בצורה של קן-ציפור בקוטר של 8-10 ס"מ.
מפזרים עליהם סוכריות צבעוניות.
מכניסים לתנור בחום של 75 מעלות לשעתיים וחצי עד שלש ומקפידים לדחוף לדלת התנור חפץ צר כך שישאר  פתח בגודל של סדק (אחרת המרנגים לא יתייבשו)
לקראת הסוף בודקים אם המרקם נהיה קשה ופריך ומוציאים להתקרר, לא נוגעים עד שקר לחלוטין!

אופן ההגשה:

ממלאים כל סלסלה בכדור גלידה
מצפים בקצפת
מזלפים סירופ מייפל או שוקולד וזורים מעט סוכריות צבעוניות.

זהירות!!!
זה ממכר...