קלאסי
קלאסיאינגה

רכיבים:

200 גרם ביסקווטים אצבעות סבויארדי (יבשים כאלה),
250 גרם גבינת מסקרפונה,
2 ביצים מופרדות,
כוס קפה מוכן איכותי (אפשר לקנות אספרסו בבית בקפה),
2 כפות קוניאק, ברנדי או ליקר קפה (לא חובה),
חצי כוס סוכר,
אבקת קקאו

אופן ההכנה:

טורפים חלמונים עם סוכר, מוסיפים אותם לגבינה, ומערבבים בעדינות (לא להקפיץ כי אז הקרם יהיה נוזלי ועדין מדי). מקפיצים חלבונים ומוסיפים לגבינה, מערבבים בעדינות. הקרם אמור להיות די סמיך. לקפה מוכן מוסיפים ברנדי, או קוניאק, או ליקר. טובלים חצי מהביסקוויטים בקפה מצונן ממש לחצי שנייה ומסדרים אותם בתחתית התבנית (אני מעדיפה פיירקס מלבני). יוצקים מעל חצי מהקרם. חוזרים על הפעולה: טובלים ביסקוויטים בקפה, מסדרים בתבנית ויוצקים קרם. שמים במקרר ללילה.

אופן ההגשה:

לפני ההגשה לפזר הרבה אבקת קקאו מעל.