מקושטת ומיוחדת
מקושטת ומיוחדתאינגה

רכיבים:

תבנית 26 ס"מ נפתחת, 2 שקפים לתבנית אפייה
לתחתית:
200 גרם פתיבר
100 גרם חמאה מומסת
לקרם:
500 מ"ל שמנת
500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
250 גרם גבינת שמנת 30% (עדיף נפוליאון)
3/4 כוס סוכר
חבילת אינסטנט פודינג וניל
לציפוי:
200-250 גרם תות שדה
2 חבילות אבקה להכנת ג'לי בטעם תות
קצת קצפת לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:

מרפדים תחתית התבנית בנייר אפייה, מסדרים בתוכה שקף בצורה כזאת שבינו לבין שוליי התבנית יישאר רווח של כ-2-2.5 ס"מ שנסדר בו תותים אחר כך.
מערבבים את פירורי פתיבר עם החמאה המומסת, מרפדים תבנית ושמים במקפיא.
מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקרם יציב ומוסיפים גבינות בתנועות קיפול כדי לשמור על מאסה אוורירית.
מוציאים תבנית מהמקפיא, יוצקים את הקרם ומחזירים למקרר ל3 שעות.
מוציאים, מורידים בעדינות את השקף ומסדרים את השקף השני צמוד לשוליי התבנית. מכינים ג'לי לפי הוראות על האריזה, מסדרים שורה אחת של התותים, כאשר הקצה החד שלהם כלפי מעלה, במרווח שבין העוגה לבין התבנית ויוצקים ג'לי עד לחצי מהגובה. רק שיכסה את שכבת התותים הראשונה. מחזירים למקרר לשעה.
מוציאים, מסדרים שכבה שנייה של התותים, כאשר הקצה החד שלהם כלפי מטה. מכסים עם ג'לי ויוצקים שכבת ג'לי גם על העוגה עצמה. מחזירים למקרר לשעה נוספת.

אופן ההגשה:

אפשר לקשט עוד קצת עם קצפת, תותים ואבקת סוכר.