מילקי ביתי
מילקי ביתינעמה

רכיבים ל- 8 מנות:

למילקי:
100 גרם שוקולד מריר
4 כוסות מים או חלב
30 גרם חמאה או מחמאה
7 כפות סוכר
4 כפות קקאו
1/2 כוס אספרסו (או 4 כפיות נס קפה בחצי כוס מים)
2 ביצים
2 חלמונים
4 כפות קמח קונפלור (בפסח - קמח תפוחי אדמה)
1 כפית סוכר

לקצפת:
מיכל שמנת מתוקה או צמחית
1 כף סוכר
אגוזי מלך טחונים

אופן ההכנה:

מניחים בסיר את השוקולד המריר, החלב, החמאה, 7 כפות הסוכר, אבקת הקקאו והאספרסו ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהשוקולד נמס.

בסיר אחר מניחים את הביצים, החלמונים, הקמח וכפית סוכר ומבשלים על אש נמוכה עד שהתערובת מסמיכה.

יוצקים מעט מתערובת השוקולד לתערובת הביצים וטורפים לצורך השוואת טמפרטורות. יוצקים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לכוסות הגשה ומכניסים מכוסה למקרר לשעתיים לפחות.

מקציפים את רכיבי הקצפת ומניחים אותה מעל המילקי, ומפזרים מעל את אגוזי המלך הטחונים