מכל כוס קמח אפשר להכין 6 פיתות קטנות (כ-90 קלוריות ליחידה) או 3 פיתות גדולות יותר (180 קלוריות ליחידה). רכיבים: (אפשר להכפיל את הכמויות לפי הצורך) 3/4 כוס קמח מלא 1/3 כוס קמח כוסמין 1 כפית שמרים יבשים 1 כפית אבקת אפיה 1/2 כפית מלח 1 כפית שמן מים לפי הצורך אופן ההכנה: מערבבים בקערה קמח ושמרים. מוסיפים אבקת אפיה ומלח ומערבבים. מוסיפים מים עד לקבלת תערובת במרקם של גבינה לבנה. מערבבים סך הכל 300 פעמים: מערבבים במרץ 100 פעמים בבת אחת, נחים 2-3 דקות ומערבבים עוד 100 פעמים וכן הלאה. מניחים להתפחה עד שנוצרות בועות. בגלל אבקת האפייה, זה קורה די מהר. מחממים היטב מחבת שטוחה, אל דבק. שמים כפית שמן ומורחים עם מברשת סיליקון. מניחים במחבת כף גדולה של תערובת ומורחים עם הכף. כמות התערובת תהיה לפי גודל הפיתה שאנחנו רוצים. מכסים את המחבת, מנמיכים את הלהבה ואופים עד השחמה למטה, הופכים ואופים את הצד השני. שושי שטיינוביץ, מנחה בכירה, סדנאות בישול גורמה לייט, טעים ובריא. sadna.light@gmail.com