רכיבים: נתח צלי כתף (מס 5) כ-1 וחצי קילו 4 כפות שמן לטיגון חבילת סלרי (רק הגבעולים) חתוך לעיגולים 2 בצלים חתוכים לחצאי טבעות 2 כוסות יין לבן לבישול (אין צורך ביין משובח) 2 כוסות מים 4 גזר מקולף וחתוך לעיגולים פלפל גרוס ומלח לפי הטעם אופן ההכנה: בסיר רחב מטגנים את הנתח מכל הכיוונים עד שהוא "נסגר". מוציאים אותו מהסיר ומשתמשים בשומן שלו כדי לטגן את הבצל והסלרי. לאחר טיגון של 5 דקות מחזירים את הבשר ומוסיפים את כל שאר החומרים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים את הסיר. הופכים את הנתח כל 20 דקות אחרי שעתיים מכבים את האש. אופן ההגשה: פורסים את הבשר לפרוסות של סנטימטר וחצי ומניחים במרכז כלי ההגשה מסביב שופכים את הירקות . בתאבון וחג שמח.