בשר
בשרThinkstock

רכיבים:

נתח צלי כתף (מס 5) כ-1 וחצי קילו
4 כפות שמן לטיגון
חבילת סלרי (רק הגבעולים) חתוך לעיגולים
2 בצלים חתוכים לחצאי טבעות
2 כוסות יין לבן לבישול (אין צורך ביין משובח)
2 כוסות מים
4 גזר מקולף וחתוך לעיגולים
פלפל גרוס ומלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

בסיר רחב מטגנים את הנתח מכל הכיוונים עד שהוא "נסגר". מוציאים אותו מהסיר ומשתמשים בשומן שלו כדי לטגן את הבצל והסלרי. לאחר טיגון של 5 דקות מחזירים את הבשר ומוסיפים את כל שאר החומרים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים את הסיר. הופכים את הנתח כל 20 דקות אחרי שעתיים מכבים את האש.

אופן ההגשה:

פורסים את הבשר לפרוסות של סנטימטר וחצי ומניחים במרכז כלי ההגשה מסביב שופכים את הירקות . בתאבון וחג שמח.