
הבקלאווה היא עוגה מזרחית ים תיכונית, והיא מככבת בשלל מטבחים כמו היווני, התורכי המרוקאי, העיראקי, הכורדיסטני, ועוד.
רכיבים ל 25-30 עוגיות:
1 חבילה (400 גרם) בצק עלים מוכן קנוי
למלית:
1 כוס אגוזי פקאן או פיסטוקים, טחונים (או שילוב של סוגי אגוזים שונים)
3/4 כוס בוטנים, טחונים
1 כוס שקדים, טחונים
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 חלבון ביצה
2 כפות מיץ לימון
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 כף קליפת תפוז מגוררת
1/4 כפית ציפורן, טחונה
1/2 כפית קינמון, טחון
לסירופ:
½1 כוסות סוכר
½1 כוסות מים
קליפה מגוררת מ-1 לימון
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כפית תמצית מי תפרחת הדרים (מַזהָר)
אופן ההכנה:
מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ ובגודל 35 X 24 ס"מ. מניחים עלה בצק בתחתית תבנית אפייה משומנת.
מערבבים את חומרי המלית ומשטחים על הבצק שבתבנית. מניחים מעל את עלה הבצק השני ומשהים שעה במקרר.
חותכים את העוגה למעוינים או לריבועים ואופים 45-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה (190 מעלות צ').
מבשלים את חומרי הסירופ בסיר על אש נמוכה-בינונית כ- 30 דקות, עד לקבלת סירופ צמיגי. יוצקים חצי מהסירופ על העוגה בעודה חמה. מצננים. לפני ההגשה מחממים את יתר הסירופ ויוצקים על העוגה הקרה.
אפשר גם אחרת...
דל קלוריות וללא סוכר -ניתן להקטין את כמות הסוכר ולהחליף את הסירופ בזילוף מעט דבש. כדי לא לפגוע בטעם הבקלאווה, רצוי לחתוך למנות קטנות מאוד.
טיפ:
ניתן להכין בקלאווה משכבות בצק רבות יותר. חיתוך המנות ייעשה תמיד לפני האפייה, כי כך הסירופ יחדור טוב יותר לשכבות הבצק והמלית.
מתכון מתוך הספר החדש "נדוניה – הקשר העדתי המתוק" של פסקל פרץ-רובין עם שפע מתכונים מתוקים. ניתן להשיג בפורטל הקולינארי של פסקל - www.pascalpr.co.il