
רכיבים:
1 כוס שעועית אדומה
1 ק"ג בשר בקר רזה (מס' 8, שריר הזרוע ללא שומן או מס' 5, פילה מדומה) חתוך לקוביות גדולות. (5-6 סמ"ק)
4 תפוחי אדמה בינוניים
1 כוס חיטה
3 בצלים עם הקליפה
5 שיני שום
פלפל שחור ומלח
הכנה:
מחממים סיר גדול עד הפלטה (ממש לוהט, כזה כשכאשר שמים טיפת מים היא קופצת כמו כדור. לפני כן, זה לא נקרא לוהט).
שמים בסיר את חתיכות הבשר (בלי שמן כמובן), שורה אחת כל פעם ו"סוגרים" מכל הכיוונים. יש לזה ריח של סטייק. אבל לא אוכלים עכשיו למרות שבני הבית מבקשים...
חותכים את הבצלים לרבעים, משאירים את הקליפה. מוסיפים לבשר ומשחימים. מתבלים בפלפל ומלח. מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהחיטה ומכסים במים. מביאים לרתיחה.
בינתיים מחממים את הסיר לבישול איטי.
לוקחים "פרח אידוי". אם אין כזה, אז אפשר להשתמש בגרב לבנה, נקייה מאד מכותנה ושמים 1 כוס חיטה שטופה היטב. סוגרים את הפרח או את קושרים את הגרב. מניחים בתחתית הסיר לבישול איטי.
(טוב בסדר, גם שקית קוקי עושה את העבודה. אז צריך כמובן לחתוך אותה לגודל הרצוי ולהשאיר המון מקום לגרגרים שיתפחו. לקשור. לעשות בה חור קטן כדי שהנוזלים ייכנסו ויבשלו את החיטה.)
שופכים לתוך הסיר לבישול איטי את תכולת הסיר שבינתיים בטח רתח. שמים מים עד כיסוי כל החומרים. שמים כפתור על החימום הנכון (לחמין שיהיה מוכן רק מחר אפשר לשים כפתור בישול בחום נמוך)
ולמי שאין סיר בישול איטי, אז ברור ששמים בסיר רגיל על פלטה או בתנור. למי ששומר שבת, יש לשים את החמין לפחות שעתיים לפני כניסת שבת. כמו שאתם עושים חמין רגיל.
על האש לכל הלילה.
שושי שטיינוביץ, מנחה בכירה, סדנאות בישול גורמה לייט, טעים ובריא. sadna.light@gmail.com