
רכיבים:
6 דגי לברק נקיים
6 כפות שמן זית
קורט מלח גס
פלפל שחור
2 לימונים פרוסים דק
10 שיני שום קלופות
6 ענפי רוזמרין
אופן ההכנה:
מושחים את הדגים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
בבטנו של כל דג מסדרים פרוסות ,פרוסות לימון, שיני שום וענף רוזמרין.
צולים בתוך נייר אפייה עטוף בנייר כסף כ-10 דקות
הופכים וצולים עוד כ-5 דקות.
רגע לפני שמורידים אותם מהרשת פותחים את הנייר וסוחטים מעל מיץ לימון.
מגישים מיד.
טיפ:
דגים תמיד נחשבו כחלבון רזה, ומזון המקדם בריאות, בשנים האחרונות מדברים המון על יתרונות הצריכה של אומגה 3, ושמירה על בריאות הלב ומניעת שבץ מוחי. האם דגים באמת יכולה למנוע שבץ מוחי?
הנחיות למניעת תחלואות לבביות שונות ממליצות לצרוך דגים לפחות פעמיים בשבוע. כאשר ההעדפה היא לגיוון שייתן חומצות שומן שונות. כמו כן ממומלץ לצרוך דגים שומניים החיים במים קרים.
מאת: נעמה בן דוד טרבלסי, דיאטנית קלינית B.SC בסטודיו C