מהמטבח הפרסי
מהמטבח הפרסיצילום: רפאל יעקובי

רכיבים:

להכנת המרק:

1 בצל קצוץ
1 בצל ירוק קצוץ
1 כרישה קצוצה
1 קולרבי חתוך לקוביות
1 כוס כרוב לבן חתוך דק
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס כוסברה קצוצה
1 כוס שמיר קצוץ
1 כוס אפונה ירוקה
1 כף נענע יבשה
קורט כמון
קורט כורכום
קורט מלח
קורט פלפל

להכנת כדורי העוף (גונדי)

400 גרם חזה עוף טחון
1 בצל מגורר
1 כוס קמח מצה
1 קורט כמון
1 קורט כורכום
1 קורט מלח
1 קורט פלפל שחור

אופן ההכנה:

תחילה מכינים את המרק. יוצקים 3 כוסות מים לסיר
ומוסיפים את כל הירקות והאפונה (חוץ מעשבי התיבול).
מתבלים, מביאים לרתיחה, מורידים לאש קטנה, מכסים
וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.
במקביל מכינים את כדורי העוף.
מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים עד לקבלת
עיסה אחידה.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
לאחר חצי שעה מוציאים את התערובת מהמקרר
ומכינים כדורים.
מוסיפים למרק את עשבי התיבול ואת כדורי העוף, מכסים וממשיכים
לבשל על אש קטנה עוד כשעה.
מגישים עם אורז לבן.

אופן ההגשה:

מוגש לצד אורז לבן