
רכיבים:
½1 כוסות קמח
2 כוסות קמח כוסמין מלא
1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם=כפית)
כפית תמצית וניל
50 גרם שמן קוקוס
1/2 כוס שמן (100 גרם)
כוס מים קרים
אופן הכנת הבצק:
מערבבים קמח, אבקת אפייה, תמצית וניל ושמן קוקוס במעבד מזון או מערבל, לקבלת תערובת פירורים.
להוסיף את השמן והמים ולעבד קצרות עד שמתחיל להתגבש, ללוש מעט ביד על מנת לקבל כדור בצק.
יש לקרר את הבצק חצי שעה במקרר.
מלית תמרים:
1 חבילה (500 גרם) תמרים ללא חרצנים (עיסה)
2 כפות ריבת תפוזים
½ כפית קינמון
מעט אגוזי מלך מרוסקים
אופן ההכנה:
מרדדים את הבצק, חורצים עיגולים ושמים ככפית מלית בכל אוזן המן
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
מאת: איילת נדיב, דיאטנית קלינית M.s.c - רשת סטודיו C.