
רכיבים:
2 גבעולי כרישה, החלק הלבן בעיקר, חתוכים לפרוסות דקיקות, רצוי עם מעבד מזון
2 בצלים חתוכים לטבעות
250 גר' גבינה לבנה
150 גר' גבינת עזים
2 יוגורטים
3 כפות קמח שקדים או קמח מצה
3 כפות גבינה צהובה מגוררת
4 ביצים
חלב לדילול במקרה הצורך
2 כפות גרגרי כוסברה
3 גבעולי טימין
פפריקה לקישוט
1 כפית שמן
תבנית אפיה בגודל בינוני
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת רחבה ושמים 1 כפית שמן. מוסיפים את הכרישה והבצל ומטגנים הכל עד הזהבה. תוך כדי יש לזרזף מים כדי למנוע חריכה.
- בתבנית אפייה מניחים את הכרישה המטוגנת ב"ערימות". לא משטחים בצורה מסודרת.
- בקערה 1 מכינים תערובת גבינות: גבינה לבנה וגבינת עזים + 1 כף גבינה צהובה. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
- בקערה 2 מכינים תערובת ביצים ויוגורט + קמח השקדים או קמח מצה.ממליחים ומפלפלים מעט.
- שופכים את התוכן של קערה 1 בערימות בין ערימות הכרישה.
- שופכים על הכל את תערובת הביצים.
- מערבבים עם מזלג ממש מעט.רק מזיזים את החומרים קצת ממקום למקום.
- זורים מעל גבינה צהובה, גרגרי כוסברה.
- מפזרים מעל את עלי הטימין.
- מעבירים לתבנית אפיה, ואופים בחום בינוני (180 מעלות) כ-35 דקות עד שמזהיב היטב.
למקרה של הכנה מראש, ניתן לאפות במשך 30 דקות ולהשלים את האפייה עם החימום לפני ההגשה.
במקרה של שבת וחג, אופים עד הסוף ומחממים על פלטה או בתוך תנור במצב שבת.
מאת שושי שטיינוביץ מנחת סדנאות בישול גורמה לייט ומפתחת השיטה.
