לזניה עגבניות וגבינה
לזניה עגבניות וגבינהצילום: iStock

רכיבים ל-10 מנות: (כל מנה כ- 285 קק"ל)

חבילה (500 גרם) פסטה בצורת פפיונים

2 קוטג' 3% שומן

2 ביצים

פטרוזיליה

מלח      

פלפל שחור גרוס

לרוטב:

תרסיס שמן\בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

2 כפות רסק עגבניות

קופסת עגבניות מרוסקות גדולה (800 גרם)

מים

מלח, פלפל גרוס, פפריקה מתוקה, כף אורגנו

חצי כוס גבינה צהובה מגורדת 9% שומן.

אופן ההכנה:

מערבבים את הקוטג' עם הביצים והתבלינים.

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

משמנים תבנית פיירקס גדולה עם תרסיס שמן.

מניחים בתבנית כמחצית מכמות הפסטה, עליה שופכם מחצית מכמות הגבינות ומעל מחצית מכמות הרוטב, ממשיכים כך לשכבה נוספת. מעל הכל מפזרים את הגבינה צהובה.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 40 דקות.

 מאת: נעמה בן דוד טרבלסי, דיאטנית קלינית B.SC בסטודיו C