רגע מתוק
רגע מתוקצילום: עלית מתוקים

רכיבים (25-30 יחידות)
100 גרם חמאה רכה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
3 כפות חלב
175 גרם (כוס ורבע) קמח
100 גרם שוקולד חלב קצוץ דק

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
2 כפיות שמן

לקישוט:
סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, סוכר, וניל, מלח וחלב ומערבלים במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת קרמית

מוסיפים קמח ושוקולד ומערבים עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. מצננים את הבצק במקרר במשך כשעה.

יוצרים מהבצק 25-30 עיגולים ומצננים במקפיא עד הציפוי. ציפוי: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.

ממיסים במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה. מעבירים את השוקולד לתוך כוס צרה וגבוהה יחסית.

טובלים את קצה המקלות במעט שוקולד מומס ונועצים מקל בתוך כל כדור טראפל.

טובלים את הכדורים בתוך ציפוי השוקולד ומנערים מעודפים. מקשטים בסוכריות צבעוניות ושומרים במקרר עד ההגשה.

טיפים ושדרוגים:

  • שומרים את הטראפלס בקופסה סגורה במקרר עד שבוע. אפשר להקפיא עד חודש.
  • אפשר להכין את הטראפלס גם ללא מקל ופשוט לטבול את הכדורים בשוקולד בלי כלום.
  • במקום סוכריות צבעוניות אפשר לקשט בקוקוס טחון או אגוזים קצוצים.