
רכיבים:
פרי טרי-
מנגו או אפרסק או מלון או בננה או תות או פירות יער.
מיץ לימון טרי או מיץ תפוזים.
רק אם צריך, כף סילאן
אופציה להוספה: קרם קוקוס.
אופן הכנה:
משתמשים בפירות בשלים מאד. חותכים את הפירות לקוביות של 2X2
שמים בקופסא שטוחה ורחבה בשכבה אחת. רצוי שהחתיכות לא תגענה זו בזו.
מכניסים למקפיא.
טיפ - כל פעם שפרי מבשיל מדי, חותכים לקוביות ומקפיאים במקרר. כך תמיד יהיו לכם פירות מוכנים להכנת סורבה או שייקים קפואים לקיץ.
5 דקות לפני שאוכלים:
שמים קוביות פרי במעבד מזון ומפעילים. בהתחלה נראה שכלום לא ייצא מזה, אבל לאט לאט מתחילה הגלידה להתהוות.
בשלב זה אפשר להוסיף מעט ממיץ התפוזים או הלימון (לפי הטעם ומה שבא).
אפשר להוסיף גם קצת פרי טרי לא קפוא. טועמים. אם צריך מוסיפים 1 כף סילאן או דבש. אפשר להוסיף טעמים כגון: וניל, קינמון, מי וורדים, תמצית תפוזים. לא לחשוש לנסות טעמים. תמיד אפשר לקחת כף בצד, להוסיף טעם ולראות אם אוהבים. אם כן, אז להוסיף לכל הכמות. אפשר להוסיף גם חלב קוקוס ואז מקבלים גלידה אמיתית, טבעית, דלת קלוריות ופרווה!!.
אי אפשר להכין מראש. ואם מתעקשים אז אפשר להכין אך להוציא כ-10 דקות לפני האוכל ולהניח להפשרה ראשונית.