
רכיבים:
- 300 גר' סטייק אנטריקוט
- שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- ארטישוק ירושלמי
- שעועית ירוקה
- בצל
- שום (קונפי)
- פטריות פורטבלו
אופן ההכנה:
יוצקים שמן על סטייק האנטריקוט, ממלחים ומפלפלים צורבים משני הצדדים מספר דקות עד לקבלת מידת עשייה - מדיום.
צורבים את הארטישוק, בצל ושעועית ירוקה, פורטובלו.
מפצלים את פרחי כרובית המהדרין מכרובית 1 ק"ג, עם ציר ירקות ו 10 שיני שום, 8 גר' מלח, 50 גר' חלב קוקוס, צולים רבע שעה בתנור על 200 מעלות, מסננים ומרסקים למרקם חלק.
ציר בקר: רוטב עצמות בקר וירקות- לצמצם 24 שעות. ציר מרוכז ומלא בטעמים.
הרכבת המנה:
מניחים את האנטריקוט, מעליו מניחים לביבות בצל סגול צרוב. שום קונפי- שום בצליה איטית. ארטישוק ירושלמי צלוי, פטריות פורטובלו ושעועית ירוקה. בצד: ציר בקר דמי- גלאס.