
רכיבים:
- 4 מנות חזה עוף שלמות, בגודל כף יד, בעובי של 1 ס"מ. מנוקה ומסודר יפה.
- 4 שיני שום טרי, כמובן
- 1 כפית קמח מלא או שיפון או קמח תפוחי אדמה
- פלפל שחור
- חופן עלי רוקט טריים או בזיליקום או נענע
- 3 עגבניות בשלות
- 2 פלפלים בצבעים שונים (אדום וצהוב, למשל)
- מלח
- בצל בינוני
- לימון טרי + 1 כפית קליפת לימון
- 1 כפיות שמן זית
אופן ההכנה:
מנקים את נתחי החזה מעצמות ושומן (אפשר לבקש מהקצב). חותכים כל חזה לשניים לרוחב.
מתיזים (כמו טאלק) כ-1/4 כפית קמח מלא על כל מנה משני הצדדים.
מחממים מחבת היטב, שמים כפית שמן ומורחים עם מברשת סיליקון.
מטגנים את מנות החזה דקה מכל צד. מוציאים מהמחבת. חותכים את נתחי
החזה לרצועות או קוביות ומניחים בצד. בינתיים מכינים את הרוטב.
הכנת הרוטב:
חותכים עגבניות לקוביות בגודל 2X2. וגם את הפלפלים
באותה מחבת מטגנים את הפלפלים במשך 4-5 דקות. מוסיפים את שיני
השום הקצוצות ואת העגבניות. ממשיכים לטגן עד שהעגבניות נמסות.
מוסיפים קליפת לימון, לימון, תבלינים עלים ירוקים, קצוצים דק. טועמים ומתקנים תיבול.
אם צריך מוסיפים מעט מים ליצירת רוטב. כאשר הרוטב מוכן, מחזירים את רצועות /קוביות
העוף, מקפיצים קלות במשך 2 דקות ומגישים חם עם הרוטב.
מאת שושי שטיינוביץ מנחת סדנאות בישול גורמה לייט ומפתחת השיטה