רכיבים:
- 500 גרם בשר טחון
- 15 שזיפים מיובשים
- 15 משמשים מיובשים
- 15 תאנים מיובשות
- 1 בצל קצוץ
- 2 שני שום קצוצות
- קורט מלח
- קורט קינמון
- קורט אגוז מוסקט
- קורט פלפל שחור
- 50 גרם צנוברים קלויים
- לרוטב:
- 1 בצל קצוץ
- קורט קינמון
- 2 עלי דפנה
- קורט כורכום
- קורט סוכר
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות רסק עגבניות
אופן ההכנה:
משרים את הפירות בקערה עם מים עד שהם מתנפחים. (יש לשמור את המים לאח"כ)
מזהיבים חצי מהבצל בשמן זית, מוציאים מהמחבת ומערבבים בקערה יחד עם הבשר, הצנובר, השום והתבלינים.
יוצרים חריץ בפירות באמצעות סכין וממלאים בתערובת.
להכנת הרוטב -
מאדים את החצי השני של הבצל בשמן עד להזהבה ומוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות
מסדרים את הפירות בסיר ויוצקים מהמים בהם השרינו את הפירות מעל, עד חצי גובה הפירות
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות.